”Peter skal til Helsingør og indgyde menighedsråd og præster mod til at være kirke her og nu med sine ideer og evner til at drive ting op og frem!”
Katrine Bjørn Andersen,
sognepræst
i Ordrup (Peters provsti)


”Vi har brug for Peters erfaring, personlighed, hans meget klare evner til at kommunikere sit budskab ud, hans evne til at lytte og konkludere, hans empati og omsorg for sin medmennesker, samt ikke mindst hans teologiske erfaring og jeg er sikker på, at han som stiftets biskop vil blive en værdsat og anset biskop for menighedsråd, provster, præster og ansatte i stiftet og de mange sogne.”
Tommy Carlsen,
menighedsrådsformand i Glostrup og fmd. for Distriktsforening Helsingør Syd Øst


”Peter holder prædikener, der sidder i
kroppen længe efter gudstjenesten er forbi.
Nær­værende og med tyngde.”…Læs mere
Freja Fischer-Møller,
menighedsrådsmedlem
i Kongens Lyngby


”Peter er god til at lytte og kan etablere et fortroligt forhold til en mangfoldighed af selvstændige præster og menighedsråd i et stort og alsidigt stift.”
Lone Paepke,
menighedsrådsmedlem i Ramløse


“Jeg anbefaler at stemme på Peter Birch som ny biskop, fordi…Læs mere
Ove Kollerup
provst i Glostrup Provsti


”Peter kan bygge bro mellem mennesker uanset deres baggrund og forskellighed. Peter arbejder for, at kirken skal være der også for de svage og udsatte. Han ved, at diakoni er evangeliet omsat i handling.”
Keld Jepsen,
kirkeværge i Brøndby Strand


“Peter er eftertænksom og vidende. Han hjælp­er dig gerne med at finde en løsning. Derfor vil Peter være en favnende og konstruktiv biskop”.
Mogens Kühn Pedersen,
menighedsrådsformand
og kontaktperson i Bagsværd


”Peter har ambitioner på folkekirkens vegne
og vil bidrage til et levende menighedsliv i Helsingør Stift”
Edith Thingstrup,
sognepræst
i Ledøje-Smørum


”Jeg har jeg været vidne til, at Peters aldrig svigtende humor, store kendskab til folkekirkens verden og dygtige mennesketække har været kendetegnende for et sikkert og meget behageligt lederskab.”
Adam Garff,
sognepræst i Gentofte (Peters provsti)


“Peter Birch besidder en rummelighed og en
respekt for de enkelte sogne og deres evne til at skabe en kirke, som passer nøjagtigt til dem. Og det er jo netop folkekirkens største styrke: Forskellighed – ikke for forskellighedens skyld men for forkyndelsens. Det vil Peter Birch værne om, og derfor ved jeg, at vi med ham får en biskop, som vil have, at folkekirken skal leve op til sit navn og være kirke for folket – for alle folk.”
Frances Benzon,
sognepræst i Hedehusene


”Peter Birch vil vogte både den evangelisk-lutherske lære og den folkekirkelige rummelighed”
Charlotte Dyremose,
sognepræst i Slagslunde og Ganløse


“Vestegnserklæringen”
Vi støtter Peter Birch som biskop over Helsingør Stift! Peter kan lede, lytte og samle…Læs den fulde erklæring her.
Andreas Thom, Ane Øland Bækgaard, Anne Gadsbøll, Anne-Birgitte Zoëga, Christian Marott Barrit Petersen, Elisabeth Arendt, Elisabeth Krarup de Medeiros, Esper Silkjær, Frances Benzon, Gunilla Kromann Haarsted, Henrik Friberg, Lis Withøft Larsen, Lisbeth Munk Madsen, Louise Marinus Mouritzen, Maj Britt Færk Justesen, Maria Rosted Smith, Marianne Braae, Martin Holt Jensen, Mette Hald Mikkelsen, Michael Rønne Rasmussen, Søren Broch Kjeldgaard, Søren Isak Nolsøe, Thomas Gotthard
Alle underskrivere er præster på Vestegnen


”Peter bliver den biskop, der forstår at samle folkekirkens medlemmer i det kristne fælles­skab. Også dem, vi ikke ser så tit i kirken. Han er et behageligt menneske og mester i at samarbejde, hvilket vil styrke relationen mellem stift, menighedsråd og præster. Han er parat til nytænkning med
respekt for de kristne værdier. Og endelig er Peter stærk i troen.”
Claus Due,
menighedsrådsmedlem i Humlebæk

 


“Peter er et favnende menneske og en solid og dygtig teolog, der ikke kun dyrker egne kæpheste. Han ved, hvornår han skal træde i karakter. Han står for både tradition og fornyelse og med sin store ledelseserfaring ser jeg ham som det helt rigtige samlingspunkt i et så stort og broget stift som Helsingør og en god afløser for Lise-Lotte Rebel.”
Julie Rebel
sognepræst i Lundtofte kirke